PROJECT | WEBSITE
Gevonden Vlaanderen
Elk jaar verdwijnen in Vlaanderen tienduizenden fietsen, en de meeste eigenaars zien hun fiets nooit meer terug. Johan, een gepensioneerd politieman met een passie voor criminologie, besloot hier iets aan te doen. Zijn initiatief, Gevonden Vlaanderen, helpt mensen om hun fietsen eenvoudig te registreren en sneller terug te vinden.
Bezoek Website100.000 Gestolen Fietsen: Eén oplossing
Johan, een gepensioneerd politieman met een achtergrond in criminologie, wil zich na zijn carrière nuttig blijven inzetten. Zo begon hij met het project BikeBank voor de provincie Antwerpen. Zijn idee is om zoveel mogelijk mensen te motiveren hun fiets te registreren via een website. En dat is geen overbodige luxe: jaarlijks worden zo’n 100.000 fietsen gestolen, waarvan slechts 30.000 aangiften bij de politie terechtkomen.
“Mensen denken vaak dat ze hun fiets nooit meer terugzien,” vertelde Johan me. “Ze hebben geen papieren meer, weten het merk of de kleur niet meer, laat staan het framenummer. Aangifte doen lijkt dan verloren moeite.”
Ik nam het project meteen ter harte
Johan had al een website en was niet meer tevreden over zijn webdeveloper. Daarom ging hij op zoek naar iemand anders en stuurde een paar mailtjes uit.
Mijn reactie sprong eruit, vertelde hij later. Ik was een van de weinigen die terugmailde en ik ging meteen actief aan de slag met zijn project. Dat vond Johan inspirerend.
Toen ik Johan ontmoette, gaf ik hem een helder overzicht van de mogelijkheden om zijn idee verder uit te bouwen. Hij was heel functioneel ingesteld, wat perfect aansloot bij mijn technische aanpak. Samen besloten we het concept een stap verder te brengen.
We kozen voor een nieuwe naam: Gevonden Vlaanderen. Vervolgens richtten we ons op een soepele overgang voor alle gebruikers: eindgebruiker, gemeente, politiezone en provincie.
Overzichtelijk
Een design dat perfect aansluit bij het imago van de klant.
Gebruiksvriendelijk
De klant toegang tot de site en kan zelf aanpassingen doen zodat ze full ownership hebben.
Eindgebruikers voor ogen
De website kreeg een portaal waar eindgebruikers zelf hun fiets kunnen registreren
Dynamische Invulvelden
De nieuwe website had zo zijn uitdagingen. Afhankelijk van het soort voorwerp moet het systeem automatisch wisselende invulvelden tonen. Dat dynamisch programmeren vroeg om een slimme aanpak. Bovendien moet de website van de provincie probleemloos linken naar die van Gevonden Vlaanderen.
Bij de overstap van de vorige webdeveloper heb ik ook enkele problemen opgelost en nauwgezet opgevolgd. Het resultaat is een compleet maatwerkplatform, inclusief:
Een samenwerking waar ik trots op ben!
Toen de nieuwe website live ging, kon Johan eindelijk zien wat er allemaal achter de schermen gebeurd was. Hij kreeg meer overzicht en kon eenvoudig administratief werk uitvoeren. Dankzij tools voor bezoekerstracking houdt hij nu ook zijn impact in de gaten.
Het is altijd fijn om te horen dat iemand 100% tevreden is over mijn werk. Samen met Johan kijk ik ernaar uit om de website verder te blijven verbeteren en zijn project te laten groeien.
"Eerlijk? Ik was er niet gerust op om de website over te zetten naar een nieuwe provider. Toch is alles heel soepel verlopen. Ik ben enorm blij met wat Yordi tot nu toe heeft gedaan."
Klaar voor een kennismakend gesprek?
Ik luister graag naar de vereisten en doelen van je project.
Plan een kennismaking in