Waarom een webshop laten maken?

Online winkelen zit ook in België steeds meer in de lift. Een webshop laten maken, is voor vele winkeliers en ondernemers dus de volgende stap.

Het internet is uit ons dagelijks leven niet meer weg te denken.
Waar op het einde van de jaren ‘90 van de vorige eeuw nog lang niet iedereen thuis over een internetaansluiting beschikte, heb je nu als het ware een loep nodig om iemand te vinden die nog niet met het internet verbonden is.
Lees met ons mee waarom een webshop laten maken een goed idee kan zijn voor uw bedrijf.

75% van de Belgische bevolking van 15 jaar of ouder heeft dit kwartaal online gewinkeld.
In dit vierde kwartaal werd er 2,17 miljard euro online gespendeerd.
In totaal staan er 22,35 miljoen online aankopen op de teller.
Daarbij gaf de consument gemiddeld 97 euro uit per online aankoop.

15 jaar geleden was een webwinkel of een webshop nog een marginaal verschijnsel en deden vele winkeliers en bedrijven er een beetje lacherig over.
Nu is het helemaal duidelijk. Online winkelen zit ook in België steeds meer in de lift. Stelselmatig halen we de achterstand op onze buurlanden in.
Ook shoppen en winkelen doen we in ons land steeds meer online. Daarom is het geen wonder dat het aantal webshops en webwinkels in de lift zit.

Winkelen doen we steeds vaker in een webshop of een webwinkel.

We hoeven je niet uit te leggen dat gezien het grote aantal internetgebruikers en de stijging van de online verkoop in het algemeen, ondernemers en winkeliers steeds meer aan een eigen webwinkel of webshop denken.
Als je iets wilt verkopen, dan is het beste wat je kunt doen een winkel openen op een plaats waar je klanten meestal te vinden zijn.
Vandaag is dat dus het internet. Een webwinkel maken of een webshop laten maken, is voor vele winkeliers en ondernemers dus de volgende stap.

Hoe ziet een goede webshop eruit?

Hoe die webwinkel eruit zal zien, hangt af van verschillende factoren. Je potentiële klanten zitten niet alleen op internet, ze gebruiken ook nog eens diverse apparaten om op het web te surfen.

De tijd dat een statische website die in html gebouwd werd, al voldoende was om internetbezoekers te bereiken, ligt ook alweer jaren achter ons. Wie een webshop maakt of laat maken, moet hier dus mee rekening houden.
Daarbij is het zaak om niet alleen met je eigen voorkeur of de stijl van je zaak of onderneming rekening te houden, maar ook met de stijlwensen van je potentiële klanten.

Een webshop maken, is dus niet iets dat je doet door over een nacht ijs te gaan. Hier moet je even ernstig bij stilstaan. Wat jij mooi vindt, is niet noodzakelijk wat mooi gevonden worden door je toekomstige kopers.

Er bestaan diverse mogelijkheden om zonder al te veel kennis van zaken een webshop te bouwen.
Voor wie weinig of geen budget ter beschikking heeft, is dit natuurlijk een mogelijkheid om een graantje mee te pikken van de steeds groeiende internet business.
Maar bij een professionele webwinkel maken komt meer bij kijken dan een paar muisklikken.

Een webshop laten maken

Wie zijn toekomstige webwinkel ernstig neemt, zijn of haar klanten een gebruiksvriendelijke en veilige omgeving wil bieden om online te kunnen winkelen zonder zorgen, doet er beter aan de webwinkel te laten maken.
Een webshop laten maken, dat doe je niet bij de eerste de beste zaak voor webdevelopment die je tegenkomt in de Gouden Gids.
Webdesign is niet alleen een zaak van de nodige technische kennis. Tegelijk is het ook nodig om oog te hebben voor de wensen van je potentiële klanten.

Momenteel maakt online shoppen een duidelijke en niet te stoppen evolutie door. Een webwinkel maken, is iets dat daarom steeds in verandering is.
Dan weer komt iemand iets vanop een pc, en een ander gebruikt een een mobiel apparaat om online te winkelen. Een webwinkel laten maken, dat betekent ook een flexibele ingesteldheid hebben.

Onoweb doet aan webdesign en webdevelopment en houdt daarbij steeds niet alleen jouw wensen in het oog, maar ook die van jouw klanten.
Onoweb zorgt ervoor dat jouw webshop tegemoet komt aan de steeds wisselende wensen van de moderne gebruiker en aan de noden van jouw winkel of bedrijf.
Een webwinkel laten maken, dat doe je niet iedere dag, en daarom moet het van de eerste keer een schot in de roos zijn.
Bij Onoweb zorgen wij ervoor dat je steeds juist mikt!

Klaar voor een kennismakend gesprek?

Ik luister graag naar de vereisten en doelen van je project.

Plan een kennismaking in