Hoger scoren in Google: 7 snelle tips voor een hogere plek in Google

In dit artikel richten we ons op SEO-strategieën die u gegarandeerd helpen te komen aan een betere ranking in de hitlijsten van Google.

Wil je graag uw bedrijfswebsite bovenaan in Google krijgen? Dat begrijp ik wel. Hoog scoren in de zoekresultaten van Google betekent dat meer potentiële bezoekers met uw bedrijf in aanraking komen. Dit zorgt voor nieuwe klanten, meer winst en een betere omzet.

Maar hoe kom je precies bovenaan in Google te staan? Om bovenaan in Google te komen moet je de juiste SEO-trucjes implementeren die uw website een betere positie in de zoekresultaten van Google bezorgen.

In dit artikel richten we ons op SEO-strategieën die je gegarandeerd helpen te komen aan een betere ranking in de hitlijsten van Google.

search engines illustration

1. Schrijf SEO-teksten

SEO-teksten zijn alle teksten op uw website die zijn bedoeld om bovenaan in Google te komen. Om gericht SEO-teksten te schrijven moet je die schrijven rond een bepaald zoekwoord. Een goed zoekwoord is een die uw ideale bezoekers vaak googelen om informatie over te krijgen. Zoekwoorden kunnen kort zijn, bestaande uit 1 woord of lang(Long Tail keywords) bestaande uit meerdere woorden. Met een goed zoekwoord kun je de informatie op uw pagina specificeren voor de zoekintentie van uw bezoekers.

2. Maak kwalitatieve content

Kwalitatieve content creëren is een van de beste manieren om bovenaan in Google te komen. Tot kwalitatieve content behoren lange teksten met veel inhoud die antwoord bieden op dat wat uw doelgroep zoekt. Hoe meer kwalitatieve content je creëert over een specifiek onderwerp, hoe sneller je bovenaan in Google komt.

3. Leg de nodige interne + externe linken

Interne linken zorgen ervoor dat uw websitebezoeker vlot uw website pagina’s kunnen navigeren. Verder zorgen interne linken ook ervoor dat de Google-robot gemakkelijk uw website kunnen navigeren. Hoe meer interne links je hebt, hoe makkelijker de Google-bots door uw website heen kunnen, hoe beter het kan scoren in Google.

Naast interne linken zijn er ook externe linken of backlinks! Externe linken geven de finale duw in de rug. Externe linken zijn linkjes van andere relevante websites met een hoge domein rating. Hoe meer externe linken een pagina op uw website heeft, hoe hoger de positieve aanbevelingen van andere websites zijn.

Met een goede combinatie van interne linken+ externe linken kun je makkelijk hoger komen in Google.

4. Plaats relevant zoekwoorden in de pagina-URL

Wanneer je een webpagina aanmaakt, integreer altijd een zoekwoord in de pagina-URL. Een URL met een zoekwoord helpt ook om bovenaan in Google te komen omdat de zoekmachines van Google de URL ook gebruiken om de website beter te begrijpen.

5. pagina-specifieke SEO

Naast interne links zijn er ook andere SEO-trucjes die je binnen uw eigen website kan uitvoeren om hoger te scoren in Google. Dit zijn pagina-specifieke trucjes die alle SEO optimaliserende mogelijkheden omvat. Het helpt Google uw doelgroep begrijpen/ Hier zijn belangrijke on-page SEO-elementen die helpen om hoger te scoren in Google:

  • Paginatitel: plaats de keyword in de pagina titel.
  • Headers: zorg dat headers altijd de gewenste grote zijn.
  • Tekst: schrijf lange, diepgaande teksten.
  • Afbeeldingen: plaats ALT-teksen zodat je afbeeldingen vindbaar zijn in Google.
Wil je ook hoog scoren in Google? Wil je ook meer bezoekers en potentiele klanten aantrekken?
Kies dan voor een SEO expert.
We kunnen voor een vast maandelijks bedrag, de zoekmachine optimalisatie van uw website helpen verbeteren.

6. Maak je website mobielvriendelijk

Een andere factor is mobiel vriendelijkheid. Tegenwoordig gebruikt meer dan de helft van het internetverkeer hun mobiel telefoon voor online activiteiten. Een mobiele versie van uw website is daarom belangrijk. Websites die goed werken op mobiele telefoons en tablets worden “responsive” websites genoemd. Dit zijn websites die zich aanpassen op verschillende schermen. Dit maakt het makkelijke voor bezoekers om door uw website te bladeren.

Websites gemaakt door Onoweb zijn standaard compatibel met de verschillende soorten devices.

multiple device sizes illustration

7. Google-advertenties

Vaak zie je dat je zoekopdracht in Google doet en bovenaan de pagina worden advertenties vertoond. Deze zijn advertenties waar bedrijven voor hebben betaald. Google advertenties zijn de snelste en makkelijkste manier om helemaal bovenaan in Google te staan. Als je het budget hebt hiervoor kun je ook aan de slag.

Klaar voor een kennismakend gesprek?

Ik luister graag naar de vereisten en doelen van je project.

Plan een kennismaking in